kykburs | Konular | Kitaplar

kyk

Kyk Burs Sonuçları Sorgulama 2018



2018 -2019 kyk burs sonuçlarını öğrenmek için tıklayın

2018 KYK YURT İÇİNDE YÜKSEKÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN BURS/KREDİ SONUCU İÇİN TIKLAYINIZ


Yurtkur tarafından yükseklisans doktora master ve üniversite öğrencilerine verilen öğrenim kredisi ve devlet bursu olarak ta bilinen geri ödemesi olmayan burs sonuçları açıklandığı zaman detaylara sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

2018 YURT DIŞINDA YÜKSEKÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN BURS/KREDİ SONUCU İÇİN TIKLAYINIZ

TAAHHÜTNAMENİZİ E-DEVLET ŞİFRENİZ İLE ONAYLAYABİLİRSİNİZ.

Kyk Burs KRedi Başvuruları Beraber mi Yapılır

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI AYRI AYRI MI YAPILMAKTADIR?

Burs/kredi başvuruları elektronik ortamda aynı başvuru sayfası üzerinden alınmaktadır.

2017-2018 eğitim öğretim yılında burs/kredi başvuruları da her yıl oldugu gibi aynı başvuru ekranından aynı tarihlerde yapılacaktır

Burs başvurusu yapmöak isteyen öğrenciler burs başvuru formunu okuyup koşulları ve bilgileri eksiksiz olarak başvuru formuna girrek burs başvurusu yapabilir
Kredi başvurusu yapacak öğrencilerde başvru formundaki bilgileri dikkatlice okuyu p başvuruyu oyle yapmalı..

2018-2019 KYK Burs Başvurusu Yapma

KYK Burs Başvurusu Yapmak için TIKLA

2018-2019 yılı KYK kredi- burs için başvuruları başladığında .buradan başbakanlık bursu ve öğrenim kredisi başvurusu yapabilirsiniz

TÜRKİYE'DE YÜKSEK ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLER

2017 ÖĞRETİM YILINDA YURT İÇİNDE YÜKSEK ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN BURS/KREDİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

KYK Burs Kredi Başvuru takvimi

11 devlet kurumundan gelen bilgiler doğrultusunda Burs/Kredi kazananlara 2018 Ocak ayından itibaren ödemeler yapılacaktır.


2018 öğretim yılı burs/kredi miktarları henüz açıklanmadı.

İşe başlayamayan öğrenciler borcunu erteletebiliyor
Öğrenciler aldıkları kredi-burs miktarını üniversiteyi bitirdikten 2 yıl sonra geri ödenmeye başlıyor. İşe başlayamayan öğrenciler borcunu erteletebiliyor.

Beslenme yardımı

KYK Yurt Sonuçları Sorgulama 2017-2018



kyk kredi yurtlar kurumuna yurt mürcaatı yapan öğrencilerin yurt başvuru sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz

kyk yeni yurt ösym,önlisans,yükseklisans,doktora,master ve ara sınıf öğrencileri yurt müracaatları ve yurt başvuru sonuçlarına aynı ekrandan ulaşabilmektedir..


KYK Yurt sonuçları Sorgulamak için TIKLA

YURTLARA KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLARIN DİKKATİNE

Kayıtlar belirtilen tarihler arasında yapılacaktır. Bu tarihler arasında kayıt yaptırmayanlar kayıt hakkını kaybedeceklerdir.



YURTLARA KAYIT SIRASINDA İSTENEN BELGELER

Önceliği olanlar için öncelik belgesi
Son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf
Ebeveyni %40 ve üzeri engelli olanların tam teşekküllü hastaneden alacakları rapor
Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/dekontu

Kyk İLetişim,KyK Adres ve Telefonları

Kyk kredi yurtlar kurumu iletişim adresi telefon bilgileri aşagıda yer almaktadır..


Yurtkur genel merkezi Ankara dadır..gençlik ve spor bakanlığına bağlı olan kyk yurtlar kurumu üniversite okurken kyk yurtlarında kalan öğrencilerin herhangi bir sorunda ulaşabilecekleri güncel ve yeni adres ve telefon bilgileri aşagıdadır

T.C GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI
YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ADRES : SÖĞÜTÖZÜ MAH. 2176 SOK. NO:25 ÇANKAYA/ANKARA

Genel Müdürlük Santral No: 0 312 551 60 00 (PBX)

ÇAĞRI MERKEZİ : 444 19 61

FAX : 0 312 551 65 73

KYK Öğrenim Kredisi Borcu Sorgulama




Kyk Borç Sorgulama için Tıklayınız

2018 yılı Kyk borç sorgulama ,kyk katkı kredisi,kyk öğrenim kredisi borcu sorgulamak için tc kimlik numaranızı ve resimdeki kodu girerek ne kadar öğrenim kredisi borcunuz oldugunu öğrenebilirsiniz

KYK Burs borç sorgulama,kyk borç geri ödeme sorgulama,burs geri ödeme bilgileri,kyk öğrenim kredisi borcu yukarıdaki sayfadan tc kimlik numarası ile sorgulanmaktadır

Kyk Katkı Kredisi Sorgulama




kyk katkı kredisi sorgulamak için Resimdeki işlem kodunu giriniz:

Kredi Numaranız veya T.C Kimlik numaranız ile giremiyorsanız 444 19 61 numaralı telefonu arayınız

Kyk dan katkı kredisi almış olan öğrenciler katkı kredisi bilgilerini bu sayfadan sorgulayabilir

Kyk Katkı Kredisi Sorgulama için tıklayınız

KYK Katkı Kredisi nedir ?

Yüksek öğretim kurumlarında bir öğrenci için cari hizmet ödeneği karşılığı Bakanlar Kurulunca tespit edilen miktarın Devlet katkısı dışında kalan ve borçlanma karşılığı Kurumca öğrenci adına öğretim kurumu hesabına ödenen paradır.

KYK Bursu Geri Ödenir mi

BURSUN GERİ ÖDENMESİ

• Kurum gerekli gördüğü takdirde burs alan öğrencilerin belge veya durumlarını araştırabilir. Araştırma sonucunda öğrencinin belgelerinde veya durumunda gerçeğe aykırı bir hususun tespit edilmesi halinde bursu kesilir. Ödenen bursların tamamı öğrenim kredisi borcuna dönüştürülerek, 18/01/1997 tarihli ve 22881 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde belirlenen esaslara göre tahsil edilir.
• Öğrenim görmekte olduğu öğretim kurumundan en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alanların bursları, ceza aldığı tarih itibariyle kesilir. Verilen disiplin cezasının öğretim kurumunca geç bildirilmesi halinde ise cezanın verildiği tarihten sonra yapılan ödemeler, Burs, Kredi Yönetmeliğin 31 inci maddesi hükmüne göre tahsil edilir.

KYK Burs Öncelik Belgeleri

Burs Öncelik Belgeleri

• Şehit veya gazi çocuğu ile 5510 Sayılı Kanun hükümleri gereğince; malullük, vazife malullüğü veya harp malullüğü aylığı alanların çocukları ile vazife malullüğü aylığı bağlanması gerekirken ölenlerin çocukları (Burs için Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak belge)
• Özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranı %40’ın üzerinde olduğu tespit edilen özürlü öğrenciler (Burs için tam teşekküllü devlet hastanesinden alınacak rapor)
• Lise ve dengi öğrenimlerini yetiştirme yurtlarında tamamlayanlar (Burs için T.C. Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumundan alınacak belge)
• Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, (Burs için Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge)
• 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunun 21 nci Maddesi kapsamında ki terörle mücadeleden dolayı köyleri boşaltılan üniversite çağındaki öğrenciler ve ölenlerin çocukları (Burs için Valilikten alınacak belge)

Kyk Bursu Kimlere Verilir

Burs nedir ?

T.C. vatandaşı yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/kredi verilmesine ilişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

Burstan yararlanacak öğrenciler,

• Ön lisans öğrencileri,
• Lisans öğrencileri,
• Açık Öğretim öğrencileri,(Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu,anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)
• İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler,( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)
• Yüksek Lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
• Vakıf Üniversitesi öğrencileri,
• LYS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100'e giren öğrenciler,(öncelikli olarak),
• Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler,
• Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler,

Kyk Burs ve Kredi Alan Öğrencilerin Yapması Gerekenler 2018



Öğrenim Kredisi Kredi Yurtlar Kurumu tarafından açıklandı Burs, Öğrenim Kredisi ve Katkı kazananlar listesinden sonra öğrencilerin en fazla sorduğu şey şimdi hangi işlemler yapılacak olması. Burs, Öğrenim Kredisi yada Katkı almaya hak kazandısanız aşağıdaki sırayla işlemleri yapmanız gerekmekte.

Öğrenim Kredisi yani Öğrenci Kredisi çıkan ancak almak istemeyen kyk kredi burcu öğrenciler Senet işlemlerini yaptırmazlarsa herhangi bir ödeme almaya hak kazanmaz ve geri ödeme yapmak durumunda da kalmaz. Bu şekilde istekleri olan öğrencilerin Öğrenim Kredisi için bir yere başvurmaları gerekmiyor. Sadece hiçbir evrak teslim etmesinler yeterli.


Öğrenim Kredisi

Yüksek Öğrenim Kredisi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nden öğrenim kredisi yada karşılıksız burs yani başbakanlık bursu almaya hak kazanan öğrencilerin burs ve kredi onay işlemi yapmaları gerekmektedir..

KYK Öğrenim Kredisi Hakkında Soru ve Cevaplar

Bu sene Burs – Öğrenim Kredisi Kazandım. Ödemeler Ne Zaman Başlayacak. Toplu Ödeme Alacak mıyım?Bu sene ilk kez BURS – Öğrenim Kredisi alacak olanların ödemeleri Ocak ayında yatmaya başlayacaktır.

Toplu ödeme vs. olmayacaktır. Devlet tarafından belirlenen Burs – Öğrenim Kredisi ödemesi normal bir şekilde yapılacaktır. Burs sistemi okulların açılması ile değil Ocak ayı ile başladığı için EK veya TOPLU ödeme gibi bir durum yoktur.

Evraklarını teslimatta sıkıntı yaşayıp Ocak ayında Öğrenim Kredisi alamayanlar Şubat veya Mart ayında ödeme alacaklardır. Ödeme almadıkları aylar Ocak ayından itibaren hesaplanıp hesaplara yatacaktır.

Burs – Kredi Hesabımda 1040 TL Fazla Ödeme Var. Bu Ne Anlama Geliyor Öğrenim Kredisinde..

Bu ödeme daha önce BURS alırken başarısızlık sebebiyle Öğrenim Kredisi ne dönüşenlere gelen bir ödemedir. Herkese gelmedi ne yazık ki. AB ve KYK arasında yapılan bir protokole göre hesaplara Öğrenim Kredisi yattı.

Kyk Kredi Borcu Erteletme Nasıl Yapılır

Kyk KREDİ BORÇLARININ ERTELENMESİ

Kurumdan öğrenim ve/veya katkı kredisi alan borçlulardan borç ödeme vadesi henüz başlamayanlar ile borçlarını aksatmadan ödeyenler,

Kuruma müracaatları esnasında; Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur veya sosyal güvenlik kuruluşu niteliğindeki başka kuruluşlarla ilişkisinin bulunmaması halinde borcun ödenmesi kredi alma süresinin bitiminden itibaren endeks uygulanmak sureti ile birer yıllık sürelerle uzatılır.

Ödeme dönemleri askerlik dönemine rastlarsa, başvuru halinde borçlar TEFE uygulanmadan askerlik dönemi sonuna kadar Kurumca ertelenmektedir.


BURS, ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİ KONUSUNDA OLUŞAN SORUNLARI

Burs/ öğrenim ve katkı kredisi ile ilgili soru ve sorunları olan öğrenciler;

Posta ile:

Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No:25 Çankaya/ANKARA

Elektronik Posta ile:

http://eyurtkur.kyk.gov.tr/web/Yurtkur/krediMailGiris.do alanına girerek

Telefon ile:

444 19 61 numaralı Çağrı Merkezimizden

gerekli bilgileri alabilirler.

Kyk Bursu Ne Zaman Kesilir

Yurtkurdan burs alan öğrencilerin bursunun kesilme nedeni

Kyk BURSUN KESİLME SEBEPLERİ

• Başarısız olması,
• Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması,
• Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
• Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi,
• Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması yada öğretimine bir yıl ara vermesi,
• Öğretim kurumunun kapatılması,
• Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması,
• Asgari ücret düzeyinde devamlı gelirle çalışması,
• Kesin hükümle mahkum olması
hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.