kykburs | Konular | Kitaplar

burs başvurusu

Türk Dil Kurumu Eğitim Bursu Başvurusu

TÜRK DİL KURUMU LYS’de ilk 2000′e giren öğrencilere aylık 400 TL burs veriyor.

KIZILAY GENÇLİK MÜDÜRLÜĞÜ
 0312 430 23 00

Dernekçe verilmekte olan karşılıksız burs yardımları, sosyal himayeye muhtaç, kendi imkânları ile tahsil hayatlarını devam ettiremeyen öğrencilere verilmekte olup öğrencinin başarılı olması ve sınıfta kalmaması gerekmektedir. Burs almaya hak kazanan öğrenciler sınıflarını geçtikleri ve herhangi bir şekilde öğrenimlerine ara vermedikleri takdirde bursları tahsil hayatları boyunca devam etmektedir.

Yumlu Eğitim Kültür ve Bilim Araştırma Vakfı Bursu

YUMLU EĞİTİM KÜLTÜR ve BİLİM ARAŞTIRMA VAKFI Yumlu Vakfı, maddi imkanları nedeniyle yüksek öğrenimlerine devam etmekte zorluk çeken başarılı öğrenciler için burslar sağlamakta ve sağlanan imkanı desteklemek amacıyla sosyal gelişim konuları da dahil olmak üzere bursiyerlerine özel imkanlar yaratmaya gayret göstermektedir. Kısaca özetlenecek olursa; öğrenci merkezleri ve benzeri kuruluşların açılmasını sağlayacak tedbirleri belirlemek, eğitim ve öğretim alanında yapılacak araştırmaların hazırlıklarını yapmak, lisan kursları açmak, teknik geziler düzenlemek, bursiyerlere staj imkanı sağlayacak kurumları tespit etmek, bursiyerler arası birliğin sağlanabilmesi amacıyla yarışma, toplantı ve sportif faaliyet düzenlemek gibi birçok aktivite, bursları destekleyici unsurlar olarak kabul edilebilir. Yümlü Vakfının aşağıda genel hatları açıklanacak olan burs konularını hangi koşullarda alabilecekleri; ‘Çalışma Sistemi’ başlığı altında genel olarak incelenmektedir.

Rumeli Eğitim Vakfı Burs Başvurusu

RUMELİ EĞİTİM VAKFI
 Vermiş olduğu burs kategorileri
- Üstün Başarı Bursları
- Yüksek Öğrenim Bursları
- Yüksek Lisans Bursları
- Doktora Bursları
Başta Rumeli kökenli ve şehit ailelerinin orta dereceli okullardan mezun olup maddi yetersizliklerden dolayı üniversite veya yüksek okulllarda okuma olanağından mahrum kalan öğrencilerin her türlü eğitim, öğretim ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması için burs vermekteyiz.


Okudukları okullarda parmakla gösterilecek şekilde başarılı olan Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı başarılı öğrencilerimizi ödüllendirmek, maddi ve manevi yönden de destek olmak amacı ile üstün başarı bursları vemekteyiz.
Burs Şartları
Rumeli Eğitim Vakfı burslarından sadece Rumeli kökenli ve şehit ailelerin çocukları faydalanabilir. Burs imkanlarından yararlanabilmeniz için herhangi bir resmi veya özel kuruluştan burs veya kredi almamanız gerekmektedir. Başka bir kurumdan burs aldığı tespit edilen öğrencinin Eğitim Bursu iptal edilir.

Darendililer Eğitim Vakfı Burs Başvurusu

DARENDİLİLER EĞİTİM VAKFI Burs Başvurusu
 İstenilen Evraklar


1.Burs Başvuru Formu

2.Okulu yeni kazananlar için Üniversite Yerleştirme Sınav Sonuç Belgesinin Fotokopisi

3.Ara sınıflar için transcript (not çizelgesi) ve Öğrenci Belgesi,

4.Bağlı olduğu nufus dairesince düzenlenecek olan “Aile Nüfus Bildirgesi Formu”

5.Gelir beyanı ile ilgili olarak;
Anne ve/veya baba çalışıyorsa işyerinden onaylı maaş ya da ücret bodrosu
Anne ve/veya baba tacir, çiftçi, sanayici, serbest meslek sahibi veya esnaf ise Vergi Levhasının fotokopisi Muafiyete tabi meslek grupları, bu durumlarını ilgili belediyeler, meslek odaları veya vergiden muaf olduğuna dair vergi numarası ile belirtilen kartın ilgili kuruluşlarca tasdikli fotokopisi,
Emekliler için aylıklarını aldıkları Sosyal Güvenlik kurumundan onaylı maaşlarını gösterir belge,
Baba çalışmıyor ve/veya anne ev hanımı ise Emekli Sandığı Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur’a bağlı olmadıklarını gösterir kurumca onaylı belgeler.


Alarko Eğitim ve Kültür Burs Başvurusu

ALARKO EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI
 Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı -
Önemli Notlar
Burs başvuruları okulların burs ofislerine yapılmalıdır.
ALEV doğrudan burs başvurusu kabul etmemektedir.
Okulların burs ofisleri bildirilen kontenjan kadar öğrenciyi seçer ve ALEV yönetimine iletir.

Vakfın Amacı
 Ulusumuzun çağdaş uygarlık seviyesine ulaşması için toplumumuzun eğitim ve kültür seviyesinin yükselmesine katkıda bulunmaktır. ALEV, bu amaçla eğitim çağındaki başarılı ve kabiliyetli gençlerin yetişmesi için her yıl “Karşılıksız Burslar” vermektedir. BURSLAR, Vakfın kuruluş statüsü ve Mütevelli Hey’et kararı ile 3 kategoride verilmektedir.

Bunlar;
1- Üniversite Bursları,


2- Endüstri Meslek Lisesi ve Teknik Lise Bursları,


3- Alarko Mensubu Çocukları Burslarıdır.
Vakfımızın vermiş olduğu burslar hakkında detaylı bilgiler, bursların veriliş şekli ve koşulları aşağıdaki başlıklarda belirtilmiştir.


Akkanat Eğitim ve Sağlık Vakfı Burs Başvurusu

AKKANAT EĞİTİM VE SAĞLIK VAKFI BURSU


Akkanat Eğitim ve Sağlık Vakfı Bursu 
Merkezi İstanbulda bulunan Akkanat Eğitim ve Sağlık vakfı her yıl yüzlerce üniversite öğrencisine burs veriyor. İşte Akkanat Eğitim ve Sağlık Vakfı Bursu detayları:
1.)

Başvurular Eylül ayında yapılmaktadır.
2.) Sadece üniversite öğrencileri burstan yararlanmaktadır.
3.) Burs verilecek kişilerden başka hiç bir kurumdan burs almama koşulu aranmaktadır.
4.) Burs başvurusu şahsen vakıfa yapılmaktadır. Vakıftan temin edilecek form doldurulup değerlendirildikten sonra gerekli evraklar sizden istenecektir.


Adres : Evren Oto Sanayi Sitesi Yanyol 2.Kısım No:6 İstanbul / İSTANBUL
Telefon : 0 212 622 41 0

Sabancı Vakfı Burs Başvurusu

Sabancı Vakfı bursları, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine karşılıksız olarak verilmektedir.


Ayrıca Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından engel ve başarı durumuna göre tespit edilen ve yurt içindeki devlet üniversitelerine yerleştirilen 15 engelli öğrenci ile aşağıda belirtilen burs kapsamındaki üniversitelere yerleştirilmiş olmaları şartıyla kalkınmada öncelikli illerde yerleştirme puanı itibariyle il birincisi olarak tespit edilen 15 öğrenciye de Sabancı Vakfı bursu verilir.


Burs, ülke sınırları içerisinde lisans öğrenimi gören T.C. uyruklu öğrenciler için geçerlidir.
Yukarıda belirtilen Üniversitelerin Burs Komiteleri tarafından yapılacak değerlendirme ile adayların başarı durumları ve maddi desteğe ihtiyaçları esas alınarak Sabancı Vakfı bursu alacak öğrenciler belirlenecektir.

TEV Türk Eğitim Vakfı Burs Başvurusu




Türk eğitim vakfı bursu ne kadar,tev kimlere burs veriyor,tev burs başvuru şartları nelerdir
TEV, yurt içinde Atatürk İlkelerine bağlı, başarılı fakat maddi desteğe ihtiyacı olan teknik, endüstri meslek lisesi, meslek yüksek okulu, yüksek okul, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burslar vermektedir. Bursiyerler, kendi öğretim kurumlarının oluşturduğu, TEV'den de bir temsilcinin katıldığı burs komisyonları aracılığı ile seçilmektedir.

Burslardan yararlanmak isteyen öğrencilerin öğrenim yılı başından itibaren ilan edilecek başvuru tarihleri arasında TEV web sitesinden form doldurması, çıktısını istenilen belgelerle birlikte öğretim kurumuna teslim etmesi gerekmektedir.

KYK Kredisi

KYK Burs ve Kredi başvuru şartları,kyk bursu nasıl alınır,kyk kredisi kimlere verilir