kykburs | Konular | Kitaplar

kyk burs sorgulama

KYK Öğrenim / Katkı Kredisi ve Burs Alanlar (Üniversiteler için)



KYK Öğrenim / Katkı Kredisi ve Burs Alanlar (Üniversiteler için) için tıklayın

Üniversite yönetimleri kyk kredi ve burs alan öğrenci sorgulamasını bu ekrandan yapabilirler..hangi öğrenciler kyk dan kredi yada burs alıyor tüm bilgilere buradan ulaşabilirsiniz..size verilen kullanıcı adı ve şifrenizi girdikten sonra resimdeki kodları ilgili yerlere yazarak giriş yapabilirsiniz

Kyk Burs ve Kredi Alan Öğrencilerin Yapması Gerekenler 2018



Öğrenim Kredisi Kredi Yurtlar Kurumu tarafından açıklandı Burs, Öğrenim Kredisi ve Katkı kazananlar listesinden sonra öğrencilerin en fazla sorduğu şey şimdi hangi işlemler yapılacak olması. Burs, Öğrenim Kredisi yada Katkı almaya hak kazandısanız aşağıdaki sırayla işlemleri yapmanız gerekmekte.

Öğrenim Kredisi yani Öğrenci Kredisi çıkan ancak almak istemeyen kyk kredi burcu öğrenciler Senet işlemlerini yaptırmazlarsa herhangi bir ödeme almaya hak kazanmaz ve geri ödeme yapmak durumunda da kalmaz. Bu şekilde istekleri olan öğrencilerin Öğrenim Kredisi için bir yere başvurmaları gerekmiyor. Sadece hiçbir evrak teslim etmesinler yeterli.


Öğrenim Kredisi

Yüksek Öğrenim Kredisi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nden öğrenim kredisi yada karşılıksız burs yani başbakanlık bursu almaya hak kazanan öğrencilerin burs ve kredi onay işlemi yapmaları gerekmektedir..

Kyk Burs Kredi Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak 2013-2014

Kyk Burs Sonuçları açıklandı mı burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak,2013 2014 burslar ne zaman yatacak

Yurtkur 2012-2013 eğitim yılında burs ve kredi sonuçlarını 26 kasım da açıklanmıştı.bu senede 26 kasım da açıklanması beklenen burs ve kredi sonuçlarının aralık 2013 te açıklanacagı duyuruldu

Merakla ve heyecanla beklenen burs ve kredi sonuçları açıklanır açıklanmaz sitemizden burs sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz..Kyk Kredi ne demek, kredi alsam kaç lira alsam ? 5 yıllık öğretim görenler 4 yıl boyunca aylık 260 TL bir miktar olarak öder, bu da yaklaşık 8 ile 10 arası bir miktar yapar.kykburssorgulama.com Okul bittiğinde bu parayı geri ödemek zorundasiniz. Kyk Burs ne ? burs nasıl alırım ? kaç lira alırım ?Kyk Burs Sonuçları nezaman? Burs ile kredi aynı miktarda olurmu, kredi alanlar okul bittiğinde bu parayı geri ödermi, Af varmi? Burs alanlar ise bu parayı ödemez.

Kyk Burs Miktarı ve Burs Ödemeleri




ilk defa burs alan öğrencilerin bursları Ocak ayından itibaren
başlamakta. KYK Burs ödemeleri her ayın 25′inde yapılmakta. (yeni öğrenciler için). Uluslararası Öğrenciler Değerlendirme Kurulu kararı gereği 2015 Ocak ayından itibaren Türkiye Burslusu öğrencilere ödenecek aylık burs miktarlarına zam yapılmıştır, burs alacak olan öğrencilere duyurulur..

Önceki yıllarda 330 lira olan burs-kredi 2016 yılında 400 lira oldu.

Yüksek lisans öğrencilerinin burs-kredi miktarı 660 liradan 800 liraya çıkarıldı.

Doktora öğrencilerinin burs-kredi miktarı 990 liradan 1200 liraya yükseltildi

2017 yılı için verilen burs ve kredi miktarları:

Lisans ve Önlisans Öğrencileri : 425TL

Yüksek Lisans Öğrencileri : 850 TL

Doktora Yapan Öğrenciler : 1275 TL

Geçmiş Yıllarda Burs/Kredi Miktarları


Burs Miktarı 2015 ve Burs Ödemeleri
a. Doktora Öğrencisi: 1.100 TL
b. Tıpta Uzmanlık: 1.100 TL

KYK Burs Ödeme Sorgulama 2018




Yurtkurdan burs ve kredi almış olan öğrenciler burs ve kredi bilgilerini öğrenmek için bu ekranı kullanmalıdır..Öğrenciler almakta oldukları kyk bursu ve kyk öğrenim kredisi bilgilerini resmi yada asagıdaki linki tıklayarak öğrenebilirler, burslarını kontrol edebilirler.

Kyk ya burs ve öğrenim kredisi başvurusu sonucunda burs ve kredi alan öğrenciler burs onay işleminden sonra , burs ve kredilerinin yatıp yatmadığını burs ödeme sorgulama ekranından takip etmelidir..

Kyk burs ve Kredi sorgulamak için tıklayın

KYK Bursu ve Öğrenim Kredilerinin artığı dönemlerde artan miktarın ve yeni burs miktarı ile yeni öğrenim kredisi miktarını öğrenmek

KYK Bursunda aksaklık olup olmadığını kontrol etmek
Tc no ile burs sorgulama yapma