kykburs | Konular | Kitaplar

Kyk Burs Miktarı ve Burs Ödemeleri




ilk defa burs alan öğrencilerin bursları Ocak ayından itibaren
başlamakta. KYK Burs ödemeleri her ayın 25′inde yapılmakta. (yeni öğrenciler için). Uluslararası Öğrenciler Değerlendirme Kurulu kararı gereği 2015 Ocak ayından itibaren Türkiye Burslusu öğrencilere ödenecek aylık burs miktarlarına zam yapılmıştır, burs alacak olan öğrencilere duyurulur..

Önceki yıllarda 330 lira olan burs-kredi 2016 yılında 400 lira oldu.

Yüksek lisans öğrencilerinin burs-kredi miktarı 660 liradan 800 liraya çıkarıldı.

Doktora öğrencilerinin burs-kredi miktarı 990 liradan 1200 liraya yükseltildi

2017 yılı için verilen burs ve kredi miktarları:

Lisans ve Önlisans Öğrencileri : 425TL

Yüksek Lisans Öğrencileri : 850 TL

Doktora Yapan Öğrenciler : 1275 TL

Geçmiş Yıllarda Burs/Kredi Miktarları


Burs Miktarı 2015 ve Burs Ödemeleri
a. Doktora Öğrencisi: 1.100 TL
b. Tıpta Uzmanlık: 1.100 TL
c. Yüksek Lisans Öğrencisi: 800 TL
d. Lisans Öğrencisi: 550 TL
e. Ön Lisans Öğrencisi: 500 TL
Bakanlık Bursu/Başarı ve Destek Bursu Öğrencileri için:
a. Lisans Öğrencisi: 350 TL
b. Yüksek Lisans Öğrencisi: 450 TL
c. Doktora Öğrencisi: 550 TL
Zamlı burs ödemeleri 2014 Ocak ayından itibaren ödenmeye başlanacaktır.
2- Genel Sağlık Sigortası


öğrenciler genel sağlık sigortası kapsamına alınması ile ilgili yazımız Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilmiştir. En geç bir ay içerisinde bütün burslu öğrenciler bu kapsamda sağlık burs almaya başlayacakr.
Genel sağlık sigortası işlemlerinin başlatılabilmesi için YU numarası gerekmekte. Öğrencilerimiz büyük çoğunluğuna ait YU numaraları sistemimizde bulunmakta.
Eğitim yılı 2015 ilk defa burslandırılan öğrencilerimiz ise yakın zamanda bu bilgileri bize ulaştırmak üzere form doldurmaları istenecek. (yeni burs öğrenciler için)
Bursu iptal edilen öğrenciler kendi sağlık sigortası işlemlerini kendileri yapacak. Bursu iptal edilen öğrenciler kendi imkânlarıyla okuyan uluslararası öğrenciler gibi SGK il müdürlüklerine giderek kendi GSS işlemlerini kendileri gerçekleştirecek..


Önemli Not: Geçen yıllarda gelen uluslararası öğrencilerin genel sağlık sigortalısı olabilmeleri için son tarih 29 Kasım 2013, bu yıl gelen öğrenciler için kayıt tarihini takip eden 3. ayın son günüdür. Bu tarihlere kadar GSS tescil işlemlerini yaptırmayan öğrenciler önümüzdeki yıllarda isteseler de GSS’li olamayacak..
3- Uçak Biletleri
Eğitim yılı 2013-2014 Türkiye kapsamında ülkemize gelen öğrencilerin uçak biletleri Başkanlığımızca alınmıştır. (yeni öğrenciler için)
Kendi imkânları ile gelen öğrenciler ise bilet fiyatını gösterir fatura ile birlikte uçak biletlerini Başkanlığımıza posta veya e-posta yoluyla göndermeli. (yeni öğrenciler için)
Öğrencilerimiz en geç 10 Aralık 2013 tarihinde kadar bu belgeleri göndermeleri gerekmekte.
Uçak Bileti Ödemesi Talep Formu: http://turkiyeburslari.gov.tr/index.php/tr/bir-sorum-var..
Formu doldururken lütfen konu kısmında “Geri Ödemeler (Uçak Bileti-İkamet Tezkeresi) seçeneğini seçin. Uçak bileti ve bilet fiyatını gösterir faturayı yüklemeyi unutmayın..
Adres: Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Oğuzlar Mahallesi, Mevlana Bulvarı No:145 P.K: 06520 Balgat/Ankara
Mezun olan öğrenciler ise ülkelerine dönüş için mezuniyet belgesi ile birlikte Başkanlığımızı bilgilendirmelidir. İsteyenlere uçak bileti Başkanlığımızca temin edilecektir.
4- İkamet Tezkiresi Defter Bedelleri
İlk defa burs için gelen öğrencilerin ikamet tezkiresi defter bedelleri (198 TL) Başkanlığımızca karşılanmaktadır. Bu bedeller Aralık ayında öğrencilerimizin hesabına otomatik aktarılacaktır. Bu nedenle Başkanlığımızca yeni gelen öğrencilerin doldurması istenen bir form dışında Başkanlığımıza belge göndermelerine gerek yoktur. (yeni öğrenciler için)
5- Banka Hesap Numaraları
Yeni gelen öğrencilere banka hesap numaraları Başkanlığımızca açılmıştır. Ancak bazı öğrencilerin hesap açma işlemlerini bilgileri eksik olduğu için tamamlayamıyoruz. (yeni öğrenciler için)
Bu nedenle banka hesap numarası olmayanların, İkamet Tezkereleri ile herhangi bir Vakıfbank şubesine giderek hesap açmaları gerekmektedir. Vakıfbank Şubesine gittiğinizde Türkiye B.urslusu olduğunuzu söylemeyi unutmayınız. Sorun çıkarsa ilgiliye Vakıfbank Çankaya şubesini aramasını söyleyiniz.
Hesap numaranızın olup olmadığını çağrı merkezimizi arayarak öğrenebilirsiniz.
6- Türkçe Hazırlık Eğitimi
Türkçe hazırlık eğitimi alan öğrenciler aylık devamsızlığı 20 saati aşanların bursu takip eden 3 ay boyunca %25 kesintili ödenir. Toplamda 100 ders saatinden fazla mazeretsiz/izinsiz devam etmeyenlerin bursları iptal edilcek..


Konular