kykburs | Konular | Kitaplar

KYK Burs ve Krediler Ne Zaman Ödeniyor

KYK BURS/KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILMAKTADIR?




Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız


Kurumumuzdan ilk defa burs/kredi alacak olan öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılının ocak ayı itibariyle, ilgili Ziraat Bankası şubesi aracılığı ile ödeme yapılmaktadır. Öğrenciler şubelerini burs kredi sonuçları açıklandıgında sonuç sayfasından www.kyk.gov.tr internet adresimizden öğrenebilirler.


KYK 2017-2018 yılı burs kredi ödemeleri ne zaman yapılır..Burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandıgında en çok merak edilen burs ve kredi ödemelerinin ne zaman başlayacagı oluyor..Bursum ne zaman yatacak diye merak eden öğrencilerimiz için burs ödeme tarihlerini araştırdık..

Gençlik ve spor bakanlığı bünyesinde bulunan kredi yurtlar kurumu,üniversite öğrencilerine verilecek kredi- burs için başvurularının Ekim ayında açıklanacağını bildirildi.. Burs-kredi almaya hak kazanan öğrencilere ödemeler ise 2018 yılı Ocak ayında yapılacak. fakat 2017-2018 yılında üniversite 1. sınıf öğrencileri Ekim-Kasım ve Aralık ayları içinde burs ödemesi alacak...

Burs sonuçları ve burs ödemelerine ilişkin kyk tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi

KYK BAŞVURULARI AĞUSTOS AYINDA ALINACAK

Ağustos ayı itibarıyla KYK burs/kredi bşvuruları başladı. Müracaatların tamamı e-Devlet üzerinden olacak. 11 devlet kurumundan doğrulattıktan sonra da Ekim ayı itibarıyla öğrencilerimize burs ve kredi başvurularının neticelerinin açıklanması bekleniyor.

"ÖĞRENCİ İŞE YERLEŞEMEDİYSE KYK KREDİ ÖDEMESİ ERTELENİYOR"

Gelecek eğitim döneminde kredi alan öğrencilerin kredilerini ne şekilde ödeyeceklerine ilişkin ise Aksu, bursların devletin hibeleri olduğu için geri ödemesinin olmadığını ancak kredilerin geri ödeme takvimlerinin bulunduğunu aktardı.
Üniversiteden mezun olduktan sonra iki yıl ödeme talep etmediklerini anımsatan Aksu, iki yıldan sonra işe girip SGK kaydının oluşmasının ardından öğrencinin aldığı kredi süresince geri ödeme yapmasını istediklerini vurguladı.
Kredinin avantajı olduğunu anlatan Aksu, şöyle devam etti:

"Eğer öğrenci işe yerleşemediyse ödemeyi erteleme imkanına sahip. Aynı yıl bize müracaat edip dilekçesiyle herhangi bir işte çalışmadığını beyan ederse kredisini işe başlayana kadar erteleyebiliyoruz. Bu yıl 400 lira burs ve kredi öğrencilerimize ödeme yaptık. Sene başlarında olmak üzere enflasyon oranında öğrencilerimizin burs ve kredilerini artırıyoruz."

Burs verilirken bazı öğrencilere öncelik tanıdıklarını dile getiren Aksu, annesi ve babasını kaybetmiş öğrencilere, şehitlerin evlilerse çocuklarına değillerse kardeşlerinin tamamına, gazi çocuklarına burs verdiklerini aktardı. Aksu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki yetiştirme yurtlarından üniversiteye gelenlere ile yüzde 40ın üzerinde engeli olan öğrencilere de burs verdiklerini hatırlattı.

Milli sporculara ve üniversite sınavında ilk yüze giren öğrencilere üç kat burs verdiklerine dikkati çeken Sinan Aksu, yüksek lisans öğrencilerine iki kat, doktora yapanlara da öğrencilere de üç kat kredi sağladıklarını sözlerine ekledi.

İşe başlayamayan öğrenciler borcunu erteletebiliyor
Öğrenciler aldıkları kredi-burs miktarını üniversiteyi bitirdikten 2 yıl sonra geri ödenmeye başlıyor. İşe başlayamayan öğrenciler borcunu erteletebiliyor.

Beslenme yardımı
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), öğrencilere barınma, kredi ve burs imkânının yanı sıra beslenme yardımı da yapıyor. KYK yurtlarında kalan öğrenciler ayda 240 lira beslenme yardımı alıyor.

Burs/kredi kazanan öğrencilerin burs/kredi taahhütnamelerini noterlere gitmeden PTT üzerinden temin ettikleri e-devlet şifresiyle "www.turkiye.gov.tr" adresi üzerinden onaylamaları yeterli olacaktır. Böylece öğrencilerimiz noter masrafı ödemek zorunda kalmayacaktır.

Kyk tarafından verilen süre içinde e-devlet şifresi ile burs/kredi taahhütnamesini onaylayan öğrenciler burs/kredilerini alabilirken onay işlemini unutanlar bu hakkını kaybedecek

Bu yıl başvuru tarihlerinin Ağustos ayına çekilmesi merakla başvuru tarihini bekleyen öğrencileri sevindirdi.

Burs/krediler lisans öğrencileri için aylık 400 lira, yüksek lisans öğrencileri için aylık 800 lira, doktora öğrencileri için ise aylık 1200 lira olarak ödeniyor.
Öğrencilerin, taahhütnamelerini e-devlet üzerinden belirtilen tarihte yapılması gerekmektedir.

Öğrenciler burs/kredi sonuçlarını https://kyk.gsb.gov.tr adresinden öğrenebilecek