kykburs | Konular | Kitaplar

KYK Bursum Krediye Çevrildi Tekrar Bursa Döner mi

KYK BURSUN DEVAM ETMESİ İÇİN ARANILAN “BAŞARILI OLMA” DURUMU NEYE GÖRE BELİRLENMEKTEDİR?

Başarı kriteri öğretim kurumlarının tespitindedir. Öğretim kurumu tarafından başarısız olduğu bildirilen öğrencinin bursu öğrenim kredisine dönüştürülür.


BURSUM BAŞARISIZLIKTAN ÖĞRENİM KREDİSİNE DÖNÜŞTÜ, BU YIL BAŞARILIYIM ÖĞRENİM KREDİM BURSA DÖNÜŞEBİLİRMİ?

Başarısızlıktan bursu öğrenim kredisine dönüşen öğrenciler tekrar başarılı olsa dahi öğrenim kredileri bursa dönüşmez


9 yorum

bursumun haksiz yere krediye donusmesi

Ekim ayinda aldigim bursu sorguladigimda hala burs olarak goruyordum. Su an baktigimda krediye donustugunu gordum. Ve donusmesi icin gerekli sartlarin hic birini gerceklestirmedigim halde! Lutfen konuyla ilgili en kisa zamanda donus yapar misiniz?

21.12.2014 - Misafir

bursun krediye dönmesi

bursun krediye dönmesi hakkında

degerli öğrencimiz konu ile alakalı kyk iletişim merkezini arayarak sorgulama yapınız

22.12.2014 - Kyk Burs

bursun krediye dönmesi

İlk kez burs başvurusu yaptım. Sonuçlar açıklandığında nasıl bir yol izlememiz gerekiyor bilen cevaplarsa çok sevinirim.. Yani mesela burs kazanırsak hesap numaramızı mı belirteceğiz, ya da kazanamadıysak krediye dönmesi için yapmamız gereken bir şey oluyor mu? Teşekkürler..

23.12.2014 - Misafir

ilk defa burs kazananların yapması gerekenler

ilk defa burs alacakların yapması gerekenler

öncelikle burs çıkarsa e-devlet şifresi ile hak kazandıgınız bursunuzu onaylamanız gerekir..eğer eksik belgeniz varsa sizden herhangi bir belge isteniyorsa onlarıda kyk ya göndermeniz gerekiyor..

bursunuzu onayladıktan sonra kyk tarafından sizin adınıza ziraat bankasına hesap açılacak..sizin hesap açmanıza gerek yok..kyk açılan hesabın hangi şubede oldugunu bursunuzun ne zaman yatacagını burs sorgulama sayfasında gösterecek

Eğer burs almaya hak kazanamadıysanız burs kazanamayanlara genelde öğrenim kredisi verilmektedir..

24.12.2014 - Kyk Burs

aynı dertten bende muzdaripim

aynı dertten bende muzdaripim ve bu konuda hiç kimse kolunu kıpırdatmıyor, ne yapılması gerektiğini de söylemiyorlar..

26.12.2014 - Misafir

bursun krediye dönmesi

Merhaba
Bursun krediye dönüşmesinde aranan şartlar neler 3 dersten kalma veya 8 krediden kalma yıl sonunda ortalamanın 4.00 üzerinden 2.00 altında olması koşulları mı aranıyor ? Bunun dışında finalden kaldığımız dersleri bütünlemede verip başarı sağladığımızda risk var mı bu durum (bursu kontrol edip krediye dönüştürme) hangi ayda gerçekleşiyor? Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

05.01.2015 - Misafir

Kredinin Bursa dönüştürülmesi

Benim sorum 2003-2004 yıllarında ön lisans ta okurken başbakanlık bursu aldım. Daha sonra tekrar ÖSS ye girerek 2005 yılında gazi ye yerleştim tekrar burs başvurusu Yaptım ve o dönem öğrenim ve katkı kredisi tarafıma verildi. 2009 yılında mezun oldum ve 2011 de de krediyi geri ödemeye başladım ve Çoğunluğunu ödedim. Kısaca benim sorum gelir durumum değişmediği halde neden burs alamadım geriye dönük dava açsam ödediğim Paraları geri alalabilirmiyim.???

17.01.2015 - Hasan kurt

KYK BURSUM KREDİYE DÖNDÜ

Ben başarısız olmadığım halde çift anadala başladığım sene kyk bursum krediye çevrilmiş okulumdan başarısız olduğuma dair bildirim yapılmış ancak hiç bir zaman kyk bursumun kesintiye uğruyacağı bir başarısızlığım olmadı.Okuldan başarıyla derslerimi verdiğime dair bir dilekçe aldım ve transkriptimii çıkartım.Dilekçemi KYK Müdürlüğüne gönderdiğim zaman kredi tekrardan bursa çevrilir mi?

27.06.2015 - Misafir

krediyi bursa döndürme

Bursum 1. sınıfta başarısızlıktan dolayı krediye dönüştü şimdi 4. sınıfım bütün derslerimi verdim başarısızlık durumum söz konusu değil.
tekrar burs için başvuru nereye ve ne zaman yapıyorum bilgi alabilir miyim?

29.06.2015 - Misafir