kykburs | Konular | Kitaplar

21.YÜZYIL Eğitim ve Kültür Vakfı Burs Başvurusu

21.YÜZYIL Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV) BURS PROGRAMI
Kimler Burs Alabilir?


Amacı ülke çocuklarının, gençlerinin ve tüm insanlarımızın eğitsel, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak olan YEKÜV, başarılı fakat eğitimlerini sürdürürken zorlanan ve her yıl belirlenen şartları taşıyan öğrencilere burs imkanı sunuyor.

Burslarda Öncelik Bursiyerler için öncelik sıralamasında; ailenin kırsal kesimde ikameti ve İstanbul’da bir üniversiteyi kazanmış olması, okuyan kardeş sayısı, kız çocukları, anne ve babadan birinin veya ikisinin hayatta olmaması, çocuğun parçalanmış aileden olması, öğrencinin özel yeteneğe ve uğraşa sahip olması, Vakfın, eğitim kültür ve sosyal etkinliklerinde yer alma çabasını göstermesi, gönüllülük hizmetine talip olması önem taşıyor.

Bursiyerlere Sağlanan İmkanlar
Yeküv, bursiyerlerine sağladığı eğitim katkısı yanında, kişisel gelişim imkanı sunacak projelerle destek sağlayarak, bursiyerlerle parasal katkıyı aşan bir iletişimi hedefliyor.

Bu amaçla;
Her ay 20 yıldır sürdürülen ve bursiyerleri uzmanlarla buluşturan eğitim ve kültür toplantıları, NLP seminerleri,
Bilgisayar kursları,
Başarıyı ve araştırmayı teşvik ödülleri
Destek dersleri
Konser, tiyatro v.b. kültür-sanat etkinliklerine katılım imkanı
Sağlık hizmetleri
 Psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri
 Staj programları, gençlik zirveleri, liderlik ve kariyer günleri,
Piknikler, kutlamalar,yemekler Giyim desteği ve ayni katkılar Kültür gezileri, Yurttaşlık eğitimleri Çocuk Hakları Sözleşmesi bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bursun Süresi Bursa hak kazanan öğrenciler, başarılı oldukları ve bunu her eğitim dönemi başında belgeledikleri takdirde mezun olana dek bursları devam ediyor. Başarısız olan, mezun olan, evraklarını zamanında getirmeyen, Vakıf etkinliklerine gerekli katılımı sağlamayan öğrencilerin bursları sona eriyor. Burs Miktarı
Burs miktarları, her eğitim döneminde yönetim kurulunca belirleniyor. Burslar karşılıksız olarak programlanıyor. Ancak öğrencilerden eğitsel, sosyal ve kültürel projelere katılmaları, öğrenci ve mezunların,toplumsal dayanışmaya katkı amacıyla gönüllülük bilincine sahip olmaları bekleniyor.


1. YÜZYIL ANADOLU VAKFI MAHMUTBEY
 21.Yüzyıl Anadolu Vakfı Mahmutbey Yolu cad.No:53 Şirinevler Tel:2126543769

3 yorum

burs almak istiyorum

Burs

11.11.2014 - eyüp

Merhabalar ben geç kaldım kyk

Merhabalar ben geç kaldım kyk bursu için geri ödemeli veya ödemesiz nasıl olursa burs almak istiyorum özel açıklama burda yapamıyorum

02.02.2015 - Misafir

bu yıl ki kyk burs ve kredi

bu yıl ki kyk burs ve kredi başvuruları sona erdi.

2015-2016 eğitim öğretim yılı burs ve kredi başvuru tarihlerini kaçırmayınız..

bu yıl Kyk dışında burs veren başka kurum ve vakıflara başvuru yapabilirsiniz

21.02.2015 - Kyk Burs